ADMINISTRATIEF

Aansluiten

Om als hippoprojects lid deel te nemen aan therapie en activiteiten is het noodzakelijk dat een aantal administratieve formaliteiten vervuld zijn.

Vooraleer definitief aan te sluiten zal men de kans krijgen voor kennismakingsmoment.

Lidgeld

De ledenbijdrage die telt als Recreas erkend lidmaatschap moet betalend zijn. Aldus zal er een lidgeld aan Hippoprojects moeten afgedragen worden en is vastgesteld als volgt:

Therapeutisch lidmaatschap hippoprojects :  1 euro/jaar

Ondersteunend lidmaatschap/vrijwilliger  :     0 euro/jaar

In deze bijdrage is naast het eigenlijke lidgeld een bijdrage vervat voor de globale verzekeringspolis - welke door het decreet aan de sportbonden werd opgelegd.

Leeftijdsvoorwaarden

Voor aansluiting bij Hippo Projects is er geen minimum leeftijd.
Er wordt naargelang de therapeutische doelstellingen en mogelijkheden een gepaste begeleiding voorzien alsook een geschikt paard en aangepaste opsoming. Bijzitters of side-walkers of beiden zijn soms nodig om de veiligheid en het maximum uit de therapeutische setting te halen. 

Soms moet men dan een eigen bijrijder voorzien zodat de therapeut vanop de grond het overzicht behoudt en therapeutische aanwijzingen geeft en verantwoordelijk is voor de gedragingen van het paard. Indien het mogelijk is kan het ook zijn dat jou therapeut bijrijder is om zo jou hands-on therapeutisch te begeleiden, en zal er een side walker voorzien moeten worden dit al naargelang de te behalen doelstellingen. Deze extra mankracht zal in samenspraak met de therapeut door jou voorzien moeten worden.